Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

5 tips til at vælge dit nye løse tæppe

Et godt tæppevalg kan løfte ethvert hjem. Tæppet bidrager med varme, forbedret akustik og tydeliggør rummets zoner – men hvordan træffer du et godt tæppevalg?

Her har vi samlet vores fem bedste tips:

1. Tænk helhed

Overvej hvilken stil du ønsker i rummet, og hvordan tæppet kan være med til at skabe dette udtryk. Ønsker du et elegant rum, skal du overveje noget simpelt – fx et ensfarvet, pænt tæppe. Er du ude efter en mere rustik stil, anbefaler vi at gå efter et tæppe med noget tekstur – et kugletæppe eller et langhåret.

Har du bestemte farver eller mønstre, som du ønsker at fremhæve eller få ind i rummet? Gør dig overvejelser om, hvordan tæppet kan hjælpe med det.

Det løse tæppe Volga i grå
Volga - Grå
Treviso - Grøn

2. Farver

Farven er selvfølgelig ikke til at komme uden om her. Se på hvilke farver, der allerede findes i rummet, og er der nogle farver, som du ønsker at fremhæve?

Mange oplever, at tæppet har en samlende effekt, som gør en stor forskel for rummet. Se på vægfarver, gulvet, møbelfarver og andre elementer i rummet. Hvilke farver ville passe ind? Hvilke farver er mest dominerende? Og hvilke farver virker lidt ensomme? Hvordan kan tæppet hjælpe farverne i rummet med at harmonere bedre?

Er rummet ensfarvet kan et tæppe i en kontrastfarve være et godt valg. Er rummet allerede fyldt med farver, kan det være en god idé at gå med et tæppe i samme farve som væggen eller gulvet.

3. Tekstur

De flotteste rum skabes, når man aktivt indtænker tekstur og overflader. Et tæppe tilfører en relativt stor flade med tekstur, og derfor har det naturligvis også en stor indflydelse på rummet. Skal formerne være fladerunde eller ujævne?

Overvej hvilke teksturer der allerede findes i rummet, og hvordan tæppet kan bygge videre på disse. Indtænk kontraster og uligheder – både i forhold til mathed, blankhed og grovhed.

Shaggy - Antracit
Fluno - Antracit

4. Funktion

Forskellige tæppekvaliteter har vidt forskellige praktiske egenskaber. Før du træffer en beslutning, bør du overveje, hvilke praktiske egenskaber tæppet skal have.

Hvor skal det bruges? Er der fodkoldt? Skal det ikke være sart over for væsker? Er der børn eller kæledyr i huset? Bør det kunne vaskes eller renses? Vælg et tæppe som egner sig til netop dit behov. Har du brug for hjælp, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

5. Størrelse

Den rette tæppestørrelse kan gøre underværker for et rum og en møbelgruppe. Tag både møblerne og rummets størrelse i betragtning. Tæppet bør være så stort at det indrammer møblerne med en god margin, men samtidig ikke så stort at det går ud over gang-zoner og rummet i sin helhed. Du kan læse meget mere om dette i vores størrelsesguide.

Vores tæpper fås i de typiske standardmål for tæpper, som er gode at tage udgangspunkt i. Du har også mulighed for at bestille flere af vores tæpper i specialmål – kontakt vores kundeservice og hør om dette er en mulighed, for det tæppe du kigger på.

Orient 7677 - Grøn

Vil du vide mere?

Vi udvider løbende vores sortiment af løse tæpper. Du kan både følge med her på vores hjemmeside, i vores nyhedsbrev og på vores sociale medier, Instagram og Facebook. Dér vil vi jævnligt opdatere dig på produktnyheder og tæppetrends til  hjemmet.

Vil du vide mere om vores løse tæpper, er du selvfølgelig altid velkommen til at skrive eller ringe til vores kundeservice.