Få uld fra fritgående får på gulvet

Naturprodukter og bæredygtighed vinder frem overalt for tiden. Det gælder også når det kommer til gulvtæpper, hvor naturlige alternativer til de klassiske syntetiske tæpper bliver mere udbredt.

Et af de mest populære, naturlige materialer at fremstille gulvtæppe af, er uld. Hos Tæppeland kan du i vores nye produktlinje, Wool Line, finde Danmarks største udvalg af væg til væg-tæpper i uld. Med over 100 varenumre, er der rigeligt af designs og vævninger at vælge mellem!

Ulden der bruges Wool Line-tæpperne kommer fra får, der har græsset på store enge i bl.a. New Zealand.

Får, ged eller hvad med yak?

Som du nok er klar over, kommer uld fra får, hvor det klippes af dyrenes pels, hvorefter der vokser ny uld ud på fåret. Men ulden i Wool Line er ikke klippet af hvilke som helst får! Ulden er nemlig ZQ-certificeret. Det er en mærkning, der garanterer etisk ansvarlig behandling af dyr. For får betyder det bl.a., at de græsser på åbne enge, hvor der er sørget for rent vand og godt foder. Derudover stiller ordningen krav til læskure, minimal indblanding fra mennesker og meget andet. Det kan du læse mere om her.

I vores nye Wool Line finder du gulvtæpper i interessante kombinationer af gedehår og fåreuld eller yak- og fåreuld. Det giver dig mulighed for at vælge et tæppe, der ikke bare er en god historie, men også besidder nogle ekstra kvaliteter end det typiske uldtæppe. Gedehår er fx en mere jævn fiber. Tæppet får derfor et mere glat og minimalistisk udtryk end med udelukkende uld. Se udvalget her.

Tæpper med yak-uld har mere glans end traditionelle uldtæpper. Denne type uld er desuden også blødere end fåreuld, og i kombination med fåreuld får du altså det bedste fra begge verdener! Se udvalget af tæpper med yak-uld her.

Billede

Ulden klippes af i hånden af erfarne fåreklippere.

Naturligt hele vejen igennem

En stor del af tæpperne i Wool Line er 100% bionedbrydelige. Det betyder ganske enkelt, at du kan smide dit gulvtæppe ud i kompostbunken når det om mange år er slidt op og skal udskiftes. Det skyldes, at der er indtænkt bæredygtighed og naturlighed gennem hele tæppet.

Det gælder især for tæpper med jute-bagsiden. Jute er som bekendt en plantefiber, og den især kendt for sin høje slidstyrke, der betyder at den egner sig godt som tæppebagside. Ligesom med uld kan plantefibre naturligvis ryge i komposten. Du finder alle tæpper fra Wool Line med jutebagside her.

Spotswood - Wheat

Hvorfor vælge uld?

Hvis argumenterne om naturlighed og miljøvenlighed ikke kan overtale dig alene, så er der heldigvis også flere gode grunde til at vælge et gulvtæppe af uld.

Uld er først og fremmest udviklet til at beskytte får mod kulde og regn. Derfor har materialet enormt gode egenskaber når det kommer til at varme og isolere. Døjer du fx med et koldt gulv, er uld altså et oplagt valg til dit gulvtæppe. Og hvis du bare kan lide et lunt gulvtæppe, ja, så er uld også vejen frem!

Når det kommer til vedligeholdelse, er uld også et godt materiale, da du kan fjerne pletter og snavs fra tæppet. Med pletter er det lettest hvis du handler hurtigt, da tæppet så ikke når at absorbere væsken. Læs mere om pletfjernelse på uldtæpper her.

Og nå ja, så er uld bare dejligt blødt, så du får et skønt tæppe, der på samme tid ser eksklusivt ud og har en høj komfort og naturlig lune.

Billede