Genbrug, naturtæpper og ...tomater?

Grønne vinde blæser over verden, og i Tæppeland har vi valgt at åbne vinduerne for dem. Det betyder, at du kan finde flere og flere gulve og tæpper, der er fremstillet med bæredygtighed for øje. Både i forhold til fremstillingsprocessen og i forbindelse med afskaffelsen når du har slidt gulvet eller tæppet op.

Du vil i den kommende tid løbende kunne finde nye produkter i vores sortiment, der er tættere på naturen. Det kan være produkter fremstillet af naturlige råvarer, uden kunstige farvestoffer eller af genanvendelige materialer. Godt for dig og godt for miljøet.

Nedenfor kan du læse mere om nogle af de grønne produkter, som du allerede kan finde i Tæppeland. Derudover er mange tæpper og tæppefliser fremstillet på fabrikker, der har omstillet sig til udelukkende at bruge grøn energi.

Freja - Lys Sildeben

Hvad betyder genbrugs-ikonet?

Når du scroller gennem Tæppelands webshop, vil du bemærke at flere af produkterne er markeret med det klassiske genbrugs-ikon. Det er tilføjet udvalgte produkter, så du let kan finde de produkter, hvor genbrug er indtænkt i produktionen. Det kan både være i forhold til fremstillingen af produktet eller i forbindelse med afskaffelsen af produktet. Du kan læs mere om dette på det enkelte produkt.

Kort sagt, er disse produkter med til at vise, at materialer sagtens kan få nyt liv og gøre nytte flere gange - uden at det går ud over kvaliteten!

Billede
Tæpper af genbrugte sarier

Et godt eksempel på et tæppe, der genbruger stof, som allerede har være brugt i andre sammenhænge, er vores Salamanca-serie. I tæppet genanvendes silke-stoffet fra de traditionelle sarier. Sarien er kendt for at være et meget farverigt og elegant beklædningsstykke, der typisk bruges af indiske kvinder. Sarien indsamles efter mange års brug, hvorefter den renses og opskæres, så stoffet kan omdannes til et tæppe.

Silken er et oplagt tæppemateriale, men det er ofte for dyrt at lave tæpper med en stor mængde silke. Genanvendelsen gør silken billigere uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det betyder, at du kan få et smukt sari-silketæppe fra ca. 4.000 kr.

Silken giver nogle smukke tæpper med unikke farvespil, da hvert tæppe er håndvævet og baserer sig på forskellige sarier. Her er genanvendelsen altså ikke ’bare’ godt for miljøet, men har også en tydelig effekt på slutresultatet.

Salamanca Caza Extreme - Multi Colour 423

Tæpper af genbrugte plasticflasker

Har du taget et kig på vores Altea- og Burgos-serier? Disse tæpper er vævet af 100% PET-garn, der er fremstillet af genbrugsplast – herunder plasticflasker, der omdannes til garn. Det giver et lækkert og vedligeholdelsesvenligt gulvtæppe – og bare rolig, det lugter ikke af hindbærbrus!

Til gengæld er tæppet blødt og vedligeholdelsesvenligt, fordi plasten netop ikke absorberer de væsker, du kan risikere at spilde på det. Altea-serien er endda håndvævet, så du får et autentisk, ægte tæppe i høj kvalitet med god samvittighed.

Altea Caza Extreme - Silver

Genanvendelse af produktet

For vores vinylgulve med klik, Viking Collection, gælder det, at de alle er fremstillet af genanvendelige materialer. Derfor kan alle delene af gulvet genbruges og få nyt liv, når du har slidt det op. Det er smart - og godt for klimaet!

Den naturlige korkbagside på nogle af gulvene er et andet grønt valg til serien. Korken er et restprodukt fra bl.a. korkprop-produktion, der presses sammen til en gulvbagside. Som en bonus forbedrer korken rummets akustik og din komfort, når du går hen over gulvet – det er en ren win-win!

Freja - Caramel Plank

Naturmaterialer – fra tæppe til tomat

En anden måde du kan indtænke bæredygtighed på, er ved at vælge naturlige materialer til dit næste gulvtæppe. Her er det typisk uld som valget falder på. Fåreuld kan både anvendes i væg til væg-tæpper og løse tæpper og har mange skønne fordele: Det er blødt og lunt, og så har det en evne til at absorbere skadelige partikler fra luften i rummet!

Hvis du hellere vil gå plantevejen, så tag et kig på vores tæpper fremstillet af fibre fra sisal- og juteplanter. Vi oplever stigende efterspørgsel på denne type tæpper, og der kommer derfor løbende nye sisal- og jutetæpper til vores udvalg. Sisal-tæpper har et elegant look og en høj slidstyrke – og når du ikke ønsker det længere, så kan du smide det i komposten og bruge det til næste sæsons tomatplanter!

Sisal m/bomuldskant - Antracit

Vil du vide mere?

Vi udvider som sagt løbende vores sortiment af produkter med en grøn profil. Du kan både følge med her på vores hjemmeside, i vores nyhedsbrev og på vores sociale medier, Instagram og Facebook, hvor vi jævnligt vil opdatere dig på nye bæredygtige initiativer.

Vil du vide mere om vores miljørigtige tæpper, er du selvfølgelig altid velkommen til at tage en snak med en tæppeekspert i en af vores butikker.