Størrelsesguide

Den rigtige tæppestørrelse er næsten lige så vigtig som tæppets design for at få den ønskede følelse i rummet. Når du skal finde den passende størrelse, er det særligt rummets størrelse og form, samt hvilke møbler tæppet skal bruges sammen med, der er afgørende for, hvad der passer bedst. Når du har dette på plads, har vi her lavet nogle vejledninger, som du kan tage med i dine overvejelser.

En tydelig tendens er at flere og flere vælger at gå en tæppestørrelse eller to op for at få den eksklusive følelse af et velmøbleret rum. Hvis du af den grund risikerer at komme ud i nogle mål, som vi ikke umiddelbart fører på vores webshop, skal du være opmærksom på, at mange af vores tæpper også kan laves i specialmål.

Billede
Lille tæppe i sofagruppen
Den lille løsning, hvor kun det inderste af møblerne står på tæppet. Fungerer godt i mindre rum.
Lille tæppe i sofagruppen
Stort tæppe i sofagruppen
Det store tæppe kommer her længere ind under møblerne og indrammer elegant sofaområdet.
Stort tæppe i sofagruppen
Sofagruppen

Du kan nemt gøre sofagruppen ekstra varm og hyggelig med et tæppe. Tæppet bidrager til at forstærke området, og skaber en tydelig zone i rummet.

Som tommelfingerregel anbefaler vi, at tæppet bør være så stort at de inderste sofa- og stoleben kan få plads på tæppet. Det forhindrer snublekanter og binder alle møblerne sammen. Har du plads nok, kan du med fordel også placere alle møblerne på tæppet. Det giver en fin indramning af gruppen og danner en flot helhedsfølelse.

Billede
Spisestuen

Et tæppe under spisebordet forstærker spiseområdet og skaber en elegant ramme. Gulvtæppet vil også være med til at give en lun atmosfære og forbedre akustikken.

Når du vælger tæppestørrelse til spisegruppen, er det vigtigt at alle møblerne får plads på tæppet og ingen stoleben står udenfor. Ideelt set skal det også gælde når man sidder på stolene. Som hovedregel anbefaler vi derfor, at tæppet skal dække 60 cm på de sider, hvor du har stole placeret.

Vi anbefaler fladvævede tæpper under spisebordet. Se dem ved at klikke her.

Billede
Soveværelset

Få en blød og behagelig start på dagen med et tæppe i soveværelset. Et gulvtæppe har den fordel, at det også binder partikler og støv, som ellers kunne hvirvle rundt i luften. Det kan derfor bidrage til et bedre sovemiljø.

Når du vælger tæppestørrelse i soveværelset, er størrelsen på sengen og rummet vigtige faktorer at tage højde for. Tæppet kan med fordel gå ud på hver side, og også trækkes ned forbi fodenden af sengen. Som alternativ er løbere også en god mulighed, til at ligge langs sengekanterne eller for fodenden. Uanset hvad, får du en flot og blød start på dagen!

Du kan gå på opdagelse i vores store udvalg i løbere ved at klikke her.

Billede

Hvis du stadigvæk sidder med ubesvarede spørgsmål i forhold til tæppestørrelser, så husk at vi altid gerne svarer på dine spørgsmål. Også dem, der handler om andre tæppe- og gulvrelaterede emner.

Du kan kontakte os i chatten her på siden eller ringe til os på tlf. 88 33 44 00. Vi står også altid klar i en af vores butikker til at guide dig. Find din lokale Tæppeland-butik her.