Tillykke med din nye Gulvbelægning
her får du et par råd med på vejen

MONTERING

Planlægger du selv at montere tæppet, så husk at købe monteringstape til tæpper. Det er vigtigt, at tæppet er fikseret med tape og strammet ud. Hvis tæppet ikke er monteret korrekt, kan du risikere, at det buler eller trækker sig, så det ikke længere passer. Hvis du køber et tæppe, der ikke har en skumbagside, skal det monteres med lim, da der ellers vil være risiko for, at tæppet netop så vil bule eller trække sig med tiden.

Når du lægger vinylgulv er det vigtigt altid at montere sandlister og fejelister, da vinylen altid skal skæres med luft til kant, så det i løs tilstand kan bevæge sig. I større rum over 20 m2 skal vinylen fikseres med lim. Undergulvet skal være helt plant uden fuger, buler, lunker eller revner, da disse vil blive synlige gennem vinylen efter montering. Så husk sandlister og fejelister!

Det er vigtigt at følge anvisningen på limspanden, specielt med hensyn til limens tørretid. Vinylgulvet skal limes på sugende underlag, da limen ellers ikke kan hærde op. Monteres vinylen for hurtigt, vil der kunne fremkomme ”gasbuler”, som ikke kan fjernes, uden at man prikker hul i vinylen. Husk filtdupper under stole til beskyttelse af vinylen. Vi anbefaler brug af behørigt vaskeplejemiddel til vask af gulvet.

VIGTIGT – INDEN IBRUGTAGNING ELLER MONTERING

Efter udpakning af din gulvbelægning SKAL du kontrollere varen. Såfremt du konstaterer fejl eller mangler, skal du kontakte webshop@taeppeland.dk for en afklaring. Såfremt du tager varen i brug, eller begynder evt. tilskæring, har du accepteret varens kvalitet og vi kan ikke godtage det som en reklamation. I øvrigt kan vi henvise til købsloven.

Vi håber, at du bliver glad for dit nye tæppe eller gulv og glæder os til at se dig igen!

PLETTER

Er du uheldig at få pletter på dit nye gulvtæppe, så følg vores pletguide.

Du finder vores pletguide her – og hvis den ikke besvarer dit spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os for yderligere råd og vejledning.

Slæb aldrig tunge møbler hen over tæpper eller vinylgulve, da der derved kan komme spor og buler. Riv aldrig i løse tråde, men klip dem i stedet for af med en saks. Når et tungt møbel har stået længe på samme sted, vil der være trykmærker i tæppet. Disse mærker kan være vanskelige at komme af med, dog vil det rette sig selv i løbet af nogle uger.

Støvsugning med mundstykket direkte på et trykmærke vil også have en positiv effekt.