Billede

Tillykke med din nye Gulvbelægning

- her får du et par råd med på vejen

Skulle du være uheldig at få pletter på dit nye gulvtæppe, så følg vores pletguide.

Hvis du ikke lige har sådan en, så ring gerne til Tæppeland som altid kan hjælpe dig med råd og vejledning om pletfjerning. Tæppeland har et stort udvalg i pletfjerningsmidler.

Slæb aldrig tunge møbler hen over gulvbelægningen, da der derved kan komme spor og buler i den. Riv aldrig i løse tråde, men klip dem i stedet for af med en saks. Når et tungt møbel har stået længe på samme sted, vil der være trykmærker i tæppet. Disse mærker kan være vanskelige at komme af med, dog vil det rette sig selv i løbet af nogle uger.

Støvsugning med mundstykket direkte på et trykmærke vil det have en positiv effekt.

Montering

Planlægger du selv at montere tæppet, så husk at købe monteringstape til tæpper. Det er vigtigt, at tæppet er fikseret med tape og strammet ud. Hvis tæppet ikke er monteret korrekt, kan du risikere, at det buler eller trækker sig, så det ikke længere passer. Hvis du køber et tæppe, der ikke har en skumbagside, skal det monteres med lim, da der ellers vil være risiko for, at tæppet netop så vil bule eller trække sig med tiden.

Når du lægger vinylgulv er det vigtigt altid at montere sandlister og fejelister, da vinylen altid skal skæres med luft til kant, så det i løs tilstand kan bevæge sig. I større rum over 20 m2 skal vinylen fikseres med lim. Undergulvet skal være helt plant uden fuger, buler, lunker eller revner, da disse vil blive synlige gennem vinylen efter montering. Så husk sandlister og fejelister!

Det er vigtigt at følge anvisningen på limspanden, specielt med hensyn til limens tørretid. Vinylgulvet skal limes på sugende underlag, da limen ellers ikke kan hærde op. Monteres vinylen for hurtigt, vil der kunne fremkomme ”gasbuler”, som ikke kan fjernes, uden at man prikker hul i vinylen. Husk filtdupper under stole til beskyttelse af vinylen. Vi anbefaler brug af behørigt vaskeplejemiddel til vask af gulvet.

Tillykke med dit nye klikgulv eller laminatgulv

Inden du begynder at montere gulvet, bør du kontrollere, at undergulvet overholder tolerancekravene, dvs. at ujævnheder i undergulvet aldrig må overstige +/- 2 mm over 2 mm ret skinne.

Et klikgulv reagerer altid på ujævnheder (gulvet kan begynde at bue eller samlinger kan gå fra eller knække). Vi gør opmærksom på, at hvis du selv står for monteringen af dit nye gulv, er du som kunde selv ansvarlig for, at brædderne efterses for eventuelle fejl, da gulvet ikke erstattes, når det først er lagt.

Vores 8 dages returret gælder også for gulve, såfremt de returneres i uåbnet originalemballage og ikke er særligt hjemtagne produkter. Efter 8 dage tages gulve IKKE retur, da kravene til opbevaring ikke vides overholdt.

Vi anbefaler brug af behørigt vaske- og plejemiddel til vedligeholdelse af gulvet.


NB: Vi henviser til de i pakkerne indlagte monteringsvejledninger. Du kan desuden se vores vejledningsvideoer ved at klikke her.

 

Vi håber, at du bliver glad for dit nye tæppe eller gulv

og glæder os til at se dig igen!