Tæppefliser

Tæppefliser er et praktisk valg som gør det nemmere at montere, og med deres slidstærke egenskaber kan man nyde sit tæppe i mange år frem. Tæppefliser varmer og isolerer, er lyddæmpende og slidstærke og ideelle som gulvbelægning til erhvervsbrug og i rum med høj trafik såsom entréen og gangarealer.

Kravet til tæppeflisers styrke er afhængig af, hvor i det skal ligge. Et nyt gulv med tæppefliser behøver hverken være en dyr eller besværlig opgave. Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du behøver vejledning i dit valg af Tæppefliser eller anden gulvbelægning.

Filtrer

Sortér efter
Pris
Bagside
Materiale
Type

Lær mere om Tæppefliser

Vælger du Tæppefliser til dit gulv, får du en fleksibel og praktisk gulvløsning, der både giver helt særlige muligheder i forhold til design og gør din transport og montering af tæppet markant nemmere. Den største fordel ved tæppefliser er, at du nemt kan udskifte enkelte fliser, hvis der kommer pletter på flisen eller du ønsker en anden farve flise. Det kan man selvfølgelig ikke med et almindeligt væg-til-væg gulvtæppe

Hos Tæppeland har vi flere forskellige serier af tæppefliser. De er som udgangspunkt delt op i vores sædvanlige kvaliteter: Basic, Supreme og Extreme. Derudover har de forskellige låsesystemer forskellige egenskaber: LockTiles ® giver fx nærmest usynlige samlinger mellem fliserne. Og de mange farver giver dig gode muligheder for at danne mønstre eller unikke rum.

Hvornår skal du vælge tæppefliser?

Et stort univers af designmuligheder

De forskellige serier af tæppefliser har sine egne muligheder for at du kan lave helt særlige designs på gulvet.

En anden klar fordel ved tæppefliser er deres dejlige komfort, der er med til at danne en eksklusiv og behagelig atmosfære, som kan holde i mange år frem. Tæppelands tæppefliser er nemlig af meget høj kvalitet, og fliserne har derfor en god slidstyrke. Derfor lover vi også op til 10 års boliggaranti på de bedste af vores tæppefliser.

Minimalt synlige samlinger

Nogle gange passer det velkendte look fra et væg til væg gulvtæppe bare bedst ind. Med Tæppelands tæppefliser kan du få det samme udseende som du kender fra banevarerne uden at gå glip af alle fordelene ved tæppefliserne. Dette gør sig bl.a. gældende for tæppefliserne med LockTiles® bagside.

Praktisk levering og opbevaring

Helt lavpraktisk har tæppefliser den fordel, at de ikke er 4-5 meter lange som et typisk gulvtæppe ellers er. Det gør dem naturligvis markant lettere at transportere. Derudover leveres fliserne typisk i kasser á 20 stk., der giver dig 5 m2 gulv. Det gør også overskydende fliser lette at opbevare indtil du måske får behov for at skifte én ud.

En miljørigtig løsning

Når du ikke skal udskifte et helt gulvtæppe hver gang det er blevet nedslidt på de mest trafikerede steder eller der er kommet en plet på, har det naturligvis en række fordele. Først og fremmest for din økonomi, men også miljøet har gavn af denne tilgang. Tæppeflisernes høje slidstyrke betyder desuden, at der er lang tid mellem fliseudskiftningerne. Et tredje win-win aspekt af tæppefliser er, at de er varmeisolerende. Du sparer altså på energien til opvarmning.

Flere af Tæppelands tæppefliser fremstilles i Danmark. På fabrikken anvendes 100% CO2-neutral vindenergi, og produkterne laves 100% fri for bitumen, PVC, latex og andre miljøskadelige stoffer.

Hvis du vil være endnu grønnere, så tag et kig på vores tæppefliser med EcoTEX™-bagside. Bagsiden er fremstillet af over 85 % genbrugsmateriale, der svarer til mere end 50 genbrugte halvliters plastflasker per m2!

En god start til et godt arbejdsmiljø

Tæppefliser har naturligvis også en masse fordele for de mennesker, der skal bruge rummet, hvor de lægges. Først og fremmest fungerer denne tæppetype støjabsorberende og den forbedrer dermed akustikken. Det kan være en fordel, hvis man ønsker at dæmpe støjen fra sko, telefonsamtaler o.l. Derudover er tæppefliser selvfølgelig mere komfortable end et hårdt gulv, de er skridsikre og de sikrer et godt indeklima. Tæppet binder nemlig støvpartikler, så de ikke hvirvles op i rummet når folk bevæger sig rundt eller vinduer og døre åbnes.

Hvor er tæppefliser et godt valg?

Har du overvejet, hvor stor en rolle indeklimaet spiller for din arbejdsglæde og produktivitet? Som beskrevet ovenfor forbedrer tæppefliser akustik og luftkvaliteten, og derfor anbefaler vi gerne tæppefliser til erhverv i rum med meget støj eller stor dagligdags trafik. Nedenfor kan du læse udvalgte steder, hvor tæppefliser som regel egner sig godt som gulvløsning.

Tæppefliser til kontorer, banker og receptioner

Generelt er det populært med tæppefliser til erhvervsbrug fx på kontorer – og med god grund! Disse steder er kendt for at være meget plaget af støj fra telefonsamtaler, stiletter, samtaler, døre osv. Det kan gøre det svært at fokusere på sine opgaver, og her kommer tæppeflisernes akustikforbedrende egenskaber naturligvis til sin ret.

Derudover egner vores tæppeflisers slidstyrke sig til det slid som måtte komme fra kontorstole og heftigt brug. Og selv hvis tæppefliserne bliver slidt ned under kontorstolen efter nogle år, så kan de jo nemt udskiftes uden at du behøver købe et helt nyt tæppe!

Tæppefliser til vuggestuer, børnehaver og skoler

Der findes selvfølgelig rum med endnu mere larm… Steder, hvor børn er samlet, kan lydniveauet nemt blive højt og være generende for både børn og voksne. Det er hverken rart at arbejde eller lære i. Særligt på store skoler og institutioner vil tæppefliser kunne give markante forbedringer i akustikken til fordel for indlæring og trivsel for såvel børn som voksne.

Samtidig har tæppefliser varmeisolerende egenskaber, der gør dem skønne for børn at kravle rundt og lege på. Tæppefliserne kan med fordel også anvendes aktivt leg og læring. De mange farve- og designmuligheder kan virke inspirerende og fordre børnenes læring.

Men vil det ikke hurtigt blive grimt med tæppe og børn? Og hvad med støvallergikere? Bare rolig, vælger du fx vores Provence eller Nantes-fliser får du tæppefliser, der er smudsafvisende. Dermed absorberer de ikke snavs, støvpartikler og væsker, men det bliver på tæppets overflade, og kan herefter nemt støvsuges op som del af den regelmæssige rengøring. Og som nævnt – skulle der alligevel komme en vanskelig plet, kan flisen uden problemer udskiftes med en ny. Se også vores store udvalg af væg til væg tæpper.

Spisesteder til restauranter, caféer og kantiner

Sidst men ikke mindst, er spisesteder også et oplagt sted for tæppefliser. Der er gerne larm fra andre gæsters samtaler, det travle køkken, kaffemaskiner, tallerkener, stole osv. Igen kommer tæppeflisers akustikforbedrende og støjdæmpende egenskaber til sin ret.

Også i forhold til slitage fra vogne og stor trafik er tæppefliser et godt valg. Den høje slidstyrke sikrer, at gulvet vil se pænt ud i mange år fremover. Og skulle tomatsovsen blive tabt på gulvet, kan du typisk tørre det op igen uden videre. Skulle der alligevel komme en plet, er det heldigvis nemt at udskifte en flise!